BAĞIMLILIĞA MÜDAHALE EĞİTİMİ
Eğitimin amacı; klinik olarak çalışan veya çalışacak alandaki uzmanların, bağımlığa yaklaşım konusunda pratik bilgilerin yanında bir bağımlı ile çalışırken danışmanlığı nasıl yapacağını öğrenmesini ve deneyimlemesini sağlamak ve pratik kazandırmaktır. Bu bilgiler ve deneyimler uygulamada karşılaşılan zorlukları azaltacaktır.
İnsan ile çalışan her birey bağımlılık kavramını öğrenmeli; ruh sağlığı alanında çalışan her birey de bağımlılık ve bağlanmayı öğrenmelidir.
Eğitimin amacı; klinik olarak çalışan veya çalışacak alandaki uzmanların, bağımlığa yaklaşım konusunda pratik bilgilerin yanında bir bağımlı ile çalışırken danışmanlığı nasıl yapacağını öğrenmesini ve deneyimlemesini sağlamak ve pratik kazandırmaktır. Bu bilgiler ve deneyimler uygulamada karşılaşılan zorlukları azaltacaktır.
Bağımlılık danışmanlığı eğitimine katılanlar; bağımlılık ve bağımlılığın doğasını öğrenecek, bir bağımlı ile karşılaştıklarında temel danışmanlık tekniklerini öğrenip kullanabileceklerdir. Bağımlı birey ile çalışmak diğer alanlara göre daha fazla kaçınılan bir alan olduğu için bu eğitimde bireysel tutumları belirlemeye ve danışmanlık yaparken kendi becerilerini etkin kullanma becerisine önem verilmiştir.
Klinik uygulamalarda bağımlılıkla ile ilgili sorunları tanıma, anlama ve yaklaşım konusunda temel bilgileri ve becerileri ruh sağlığı alanında çalışanlara kazandırmayı amaçlar. Bu eğitime katılanlar; bağımlılık ve bağımlılığın doğasını öğrenecek, bir bağımlı ile karşılaştıklarında temel danışmanlık tekniklerini kullanabileceklerdir.
SÜRE: Her modül 20 ders saati; toplam 160 saat ve 24 saat süpervizyondan oluşmaktadır. Eğitimler online yapılmaktadır.
TARİHLER: Modüller ayda bir hafta sonu seklinde planlanmaktadır,aşağıdaki tabloda eğitim içeriği ve tarih detayları bulunmaktadır.
SERTİFİKA: Eğitime katılanlara E-devlet onaylı bağımlılık danışmanı ve Tera Danışmanlık Onaylı ayrıntılı(ders saat ve içerik bilgisi ve süpervizyon) katılım belgesi verilecektir.
KİMLER KATILABİLİR: Eğitime psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist, sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, çocuk gelişim uzmanı, doktorlar ve hemşireler katılabilir.
Eğitimin %80'ine katılım zorunludur.
ÜCRET: Bir modül ücreti 6500TL +KDV'dir.
EĞİTİMCİLERİMİZ
- Dr. Dilek DEMİREZEN, Bağımlılık danışmanı, Psikoterapist
- Zeynep ALÇELİK URAN, Psikolog, Psikoterapist
- Feride SELVİ, Sosyal Hizmet Uzmanı
- Ahmet YILMAZ, Klinik Psikolog, Psikoterapist
- Hatice GÜNLER, Klinik Psikolog, Psikoterapist
- Miray Topaloğlu, Klinik PsikoloG
- Doç.Dr. Özlem KIZILKURT, Psikiyatrist
- Doç.Dr. Aysel KARACA, Mindfulness eğitmeni, Psikoterapist
- Doç.Dr. Sultanberk HALMATOV, Klinik Psikolog, Psikoterapist, Nöropedagoji uzmanı
DR. DİLEK DEMİREZEN
Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi
Bağımlılık Danışmanı, Psikoterapist
Düzce Üniversitesi Bağımlılık Merkezi Kurucusu
TBMM Bağımlılıkla Mücadele Eğiitm ve Araştırma Komisyonu çalışmalarına aktif katılmıştır.
Dr. Dilek Demirezen 2003-2005 yıllarında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bağımlılık Programı “Bağımlılık Danışmanlığı Eğitim Programı” nı tamamlamış, bağımlılığı olan hastalarla süpervizyon altında çalışmıştır. “Aile Danışmanlığı Eğitimi”, “Motivasyonel Görüşme Tekniği” ve “Mindfullness Temelli Terapi Yaklaşımlar”, “Acceptence Commitment Terapi (Kabul ve Kararlılık terapisi) Kognitif ve Davranışçı Terapiler Derneğinden ECPT onaylı “Bilişsel Davranışçı Terapi” sertifikası, Wiesbaden Academy of Psychiatry’den “Pozitif Psikoterapi Temel Eğitim ve Master Eğitimi” (3 yıl) “EFT-Emotional Freedom Technic”, CİSED’ten “Cinsel Terapi Eğitimi”, “Oyun Terapi” ve “Sanat terapi” eğitimleri almıştır. 2005 yılından beri Düzce’de bağımlılık danışmanlığı yapmış ve ergenlik dönemindeki riskleri önlemeye yönelik birçok projeyi hazırlamış ve yürütmüştür. Çalışmaları birçok kongre ve dergide bildiri, makale olarak yayınlanmış, yaptığı çalışmalar ile ödüllendirilmiştir. TBMM’de bağımlılıkla mücadele eğitim ve araştırma komisyonunda görev almıştır. 2005 yılından beri Düzce İlinde Bağımlılıkla mücadele koordinasyon koordinatörlüğü yapmaktadır. 2017 yılında Düzce Üniversitesi bünyesinde DÜBAM “Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezini” kurmuş, müdür olarak atanmış, görevine devam etmektedir.
1999 yılından bu yana Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmakta; ruh sağlığı ve hastalıkları hemşireliği, madde bağımlılığı, kendini tanıma, iletişim becerileri, özel durumlarda iletişim, biyo-psiko-sosyal değerlendirme, yardım etme becerileri,bağımlılık, bağımlılık danışmanlığı derslerini yürütmektedir.
2015 yılından beri Düzce’de uyuşturucu maddelerle mücadele koordinasyon kurulunda koordinatörlük yapmaktadır. 2017 yılında Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Psikiyatri Hemşireliği alanında doktorasını tamamlamış; üniversite öğrencilerinin ruh sağlığını geliştirmeye yönelik mobil uygulama konulu tezini üniversitenin bir uygulaması olarak kullanıma başlatmıştır. Mobil uygulamanın bağımlılık gibi bir çok sağlık problemini değerlendiren ve online /birebir hizmet sunan birimini de devreye sokmuştur.
2014 yılında Düzce Teknopark üzerinden kurduğu TERA inovasyon danışmanlık ve eğitim firmasının kurucu ortağıdır ve psikoloji ve kişisel gelişim kursları açmakta ve bireysel ve grup terapi hizmetleri yürütmektedir.
Zeynep ALÇELİK URAN
Psikolog/ Psikoterapist Zeynep ALÇELİK URAN 2007 yılında Hacettepe Psikoloji Bölümünden mezun olmuştur. 2013 yılında Marmara Üniversitesi Din Psikolojinde yüksek lisansını tamamlamıştır. Lisans eğitimi boyunca Türk Kızılay’ına bağlı olan Düzce ilinde hizmet veren Toplum Hizmet Merkezinde stajyer ve gönüllü olarak birçok projede yer almıştır. Doğu Batı yayınlarında editör asistanı olarak çalışmıştır. Otizm ilkokulda staj yapmış olup, 2007-2009 yılları arasında otizmli birey ve aileleri ile çalışmıştır. 2009 yılında Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Biriminde, 2013-2015 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev yapmış olup, 2015 yılından bu yana Bağımlılıkla Mücadele Biriminde çalışmaktadır.
2016-2018 yılında Düzce Valiliği- Yeşilay Derneği iş birliği ile kurulan Bağımlılıkla Mücadelede İlk Adım Merkezi projesinde çalışmıştır. Bireysel ve grup danışmanlığı, aile danışmanlığı, önleme ve risk azaltma konularında eğitim ve danışmanlık alanlarında çalışmıştır.
2012-2013 yıllarında Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığı Eğitici Eğitimi ve Uygulama Eğitimini tamamlamıştır. 2017-2018 yıllarında Yeşilay Danışmanlık Merkezi Temel Eğitimini tamamlamıştır. Ayrıca Toplumsal Travmalar ve Afetlerde Psikososyal Destek Temel ve İleri Düzey Eğitimleri, Resim Analizi Eğitimi, Sanat Terapisi Eğitimi, Mindfulness Temelli Stres Azaltma Eğitimi, Akılcı Duygulanımsal Yaklaşım Temel Eğitimi sertifikalarına sahiptir. Pozitif Psikoterapi eğitimini tamamlamış olup psikoterapist olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
FERİDE SONGURTEKİN SELVİ
Sosyal Hizmet Uzmanı Feride SONGURTEKİN SELVİ 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına Türkiye Kızılay Derneğinde psikososyal uzman olarak çalışmaya başlamış olup Srilanka ve Pakistan gibi ülkelerde afet alanında dört yıl boyunca çalışmıştır.
2007 yılında itibaren İl Sağlık Müdürlüğünde Ruh Sağlığı Şubesinde ve Bağımlılıkla Mücadele Biriminde görev almıştır. Uzun yıllardır bağımlılıkla mücadele çalışmaları içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda 2007 yılında Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik Alkol ve Madde Bağımlılığı ve Sosyal Hizmet derslerini vermiştir.
2012 yılında Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı Eğitici Eğitimcisi Sertifika Programı ve 2019 yılında Alkol ve Madde Bağımlılığı Müdahale Programı Eğitimi, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Birimi Profesyonellere Yönelik Madde Bağımlılığı eğitimlerini almıştır.
2016 yılında Düzce Valiliği tarafından kurulan Bağımlılıkla Mücadele İlkadım Merkezinde koordinatörlük çalışmalarını yürütmüş ve kurumlar arası koordinasyon çalışmalarında yer almıştır. Eşgüdümlü olarak bağımlı birey ve ailelerine bireysel ve grup çalışmaları, sahada çalışan uzmanlara yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimleri vermiştir.
Ruh Sağlığı alanında; Sorun Yönetimi ve Fazlası (PM) Müdahale Programı Eğitici Eğitimi, Motivasyonel Görüşme Teknikleri, Kendi Kendine Yardım ve Fazlası Eğitici Eğitimi, Sanat Terapisi, Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi, Akılcı Duygunalımsal Davranış Terapisi, Sağlık Bakanlığı Aile İçi Şiddet Eğitici Eğitimi Sertifika Programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi Sertifika Programı, HAKSAY Hasta Hakları Uygulamaları Eğitici Eğitimcisi Sertifika Programı, Psikolojik İlkyardım Eğitici Eğitimcisi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Eğitici Eğitimcisi Sertifika Programı, Mültecilerle Dayanışma Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi ile-işbirliği içinde İltica/Göç Alanına İlişkin Haklar/ Hizmetler Eğitimi ve Ayrımcılıkla Mücadele Atölye Çalışması gibi birçok ruh sağlığı eğitimlerinde ve projelerde eğitimci olarak görev almış ve alandaki uzmanlara süpervizörlük yapmıştır.
Halen ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmakta halk sağlığı hizmetleri alanında alkol ve madde bağımlılığına yönelik çalışmalar içerisinde yer almaktadır.
Ayrıca, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Aile Danışmanlığı üzerine Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.
HATİCE GÜNLER
Klinik psikolog/Psikoterapist Hatice GÜNLER 2016 yılında Hacettepe Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. 2023 yılında Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde online oyun/teknoloji bağımlılığı önleme konusu üzerinde deneysel çalışma gerçekleştirmiş olup Yeşilay burs desteğiyle çalışmasını yürütmüştür.
2016-2018 yılında Düzce Valiliği-Yeşilay Derneği iş birliği ile kurulan Bağımlılıkla Mücadelede İlk Adım Merkezi projesinde yer almıştır. Bağımlılıkta bireysel ve grup danışmanlığı, aile danışmanlığı, önleme ve risk azaltma konularında eğitim ve danışmanlık alanlarında çalışmıştır.
2017-2018 yıllarında Yeşilay Danışmanlık Merkezi Temel Eğitimini tamamlamıştır. Ek olarak Resim Analizi Eğitimi, Sanat Terapisi Eğitimi, Mindfulness Temelli Stres Azaltma Eğitimi, Pozitif Psikoterapi Temel Eğitim ve Master Eğitimini tamamlamıştır. Halen teknoloji, alkol ve madde bağımlılığına yönelik çalışmalar içerisinde yer almakta ve psikoterapist olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Doç.Dr. Aysel KARACA
Doç. Dr. Aysel KARACA, lisans eğitimini 1997 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini psikiyatri hemşireliği bilim dalında yapmıştır. 4.5 yıl klinik deneyimi olan Karaca, 2001 yılından beri Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Düzce Üniversitesi’ne bağlı psikolojik danışmanlık ve eğitim alanında faaliyet gösteren bir Danışmanlık merkezinin kurucularından biridir ve aynı merkezde psikoterapist olarak çalışmaktadır. Bilişsel Davranışçı Terapi, Pozitif Psikoterapi, Kabul ve Adanmışlık Terapisi gibi çeşitli terapi eğitimlerini tamamlamıştır ve aynı zamanda Mindfulness eğitmenidir. Eğitimci, 2018 yılından itibaren Mindfulness ile ilgili çalışmalarına başlamış aynı yıl MBSR eğitici sertifikasını 2020 yılında da MBCT eğitimci sertifikasını almıştır. Üç yılı aşkın süredir farklı gruplara 8 haftalık MBSR ve MBCT kursları vermektedir. Aynı zamanda bu alanda çok sayıda konferans, panel ve eğitimlere konuşmacı olarak katılmıştır. MBSR ile ilgili yayınları ve kitap bölümleri ve MBCT ile ilgili bir doktora tez çalışması danışmanlığı bulunmaktadır.
Doç.Dr. Sultanberk HALMATOV
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda da doktorasını, Moskova Evdakimov adındaki Üniversitenin Klinik Psikoloji Fakültesinde Doktora sonrası eğitimini tamamlamıştır.
Daha çok bireyi tanıma ve değerlendirmeye yönelik, yurt içi ve yurt dışı kuruluşların organize ettikleri eğitimlerine katılmıştır. Toplamda 1557 saat Sanat Terapisi, Masal Terapisi ve Oyun Terapisi Eğitimi almıştır. Çalışma alanlı genel olarak, bireyi tanıma teknikleri, projekitif testler, çocuk ve ergen psikolojisi, aile eğitimi, kişilik gelişimi gibi konularda yoğunlaşmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.
Ahmet YILMAZ
Klinik Psikolog Ahmet Yılmaz, Lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde burslu olarak tamamlamıştır. Adli Psikoloji Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde; Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını Üsküdar Üniversitesi’nde tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanını almaya hak kazanmıştır.
2008-2013 yılları arasında özel danışmanlık merkezlerinde ve kamu kurumlarında psikolojik danışmanlık, ölçme ve değerlendirme, kurumsal eğitim ve seminerler alanlarında hizmet vermiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda görev yapmıştır. Şubat 2013 yılında Kocaeli Özel Denge Tıp Merkezi’nde Ergen ve Yetişkin Psikiyatri biriminde bir yıl çalıştıktan sonra 2014-2021 yılları arasında NP İstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nde göreve başlamıştır. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans programlarında dersler vermiştir.
Çeşitli belediyelerde ailelere yönelik çocuk ve ergen eğitimiyle ilgili seminerler veren Psikolog Ahmet Yılmaz ayrıca T.C. Cumhurbaşkanlığı ve T.C. Başbakanlık koruma polislerine yönelik algı, dikkat, stres yönetimi, iletişim ve motivasyon gibi konularda eğitimler vermiştir.Uzm. Kln. Psk. Ahmet Yılmaz KIYI Psikiyatri & Psikoterapi ve KIYI Bağımlılık Enstitüsü Merkezi’nin kurucu ortağıdır ve çalışmalarına burada devam etmektedir.
Doç.Dr. Özlem KZILKURT
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2011 yılında mezun oldu.
Psikiyatri Uzmanlık eğitimini 2012-2016 yılları arasında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. 2016-2018 yılları arasında İstinye Devlet Hastanesi’nde ve 2018 Temmuz- Aralık arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev aldı. 2019-2022 yılları arasında Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Psikoloji Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Np İstanbul Beyin Hastanesi’nde Amatem biriminde çalıştı.
“İki Uçlu Bozukluk 1 Hastalarında Kişilik İşlev Düzeyinin İşlevsellik Üzerine Etkisi” konulu tez çalışmasını yaptı. 2021 yılında doçentlik unvanını aldı.
Miray TOPALOĞLU
Klinik Psikolog Miray Topaloğlu, Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümünde %100 İngilizce olarak tamamlamıştır. Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını Üsküdar Üniversitesinde yüksek onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde Alkol ve Madde Kullanım Bozukluğu Olan Hastalarda Aleksitimi ve Duygu Düzenleme Güçlüğünün Bağımlılık Şiddeti Üzerine Etkisi üzerinde araştırmalar yapmıştır. 2021-2024 yılları arasında Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM)’nde çalışmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve Bağımlılık Danışmanlığı alanlarında çalışmaktadır.
Program |
Tarih |
Zaman |
Faaliyetler/Konu |
1.Modül |
16 Kasım |
09.00/18.00 |
TEMEL KAVRAMLAR Psikolojik Sağlık ve Esneklik Bağımlılık/Bağlılık/Bağlanma ve İlişkili Kavramlar Bağımlılık Nörobiyolojisi |
17 Kasım |
09.00/18.00 |
BAĞIMLILIK VE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR Bağımlılığın Şiddetini Değerlendirme Bağımlılık Türleri (Maddesel Ve Davranışsal Bağımlılıklar) Teknoloji bağımlılığı |
|
2. Modül |
21 Aralık |
09.00/18.00 |
TEDAVİDE İŞBİRLİĞİ YÖNTEMLERİ Bağımlılıkta İlişki Kurma ve Görüşme Teknikleri Bağımlılıkta tedavi işbirliğini artırma |
22 Aralık |
09.00/18.00 |
VAKA YÖNETİMİ Bağımlılık, Vaka Yönetimi ve Tedavi Süreçleri; Detox ve danışmanlık adımları Dünyada Bağımlılık ve Bağımlılık Tedavileri |
|
3. Modül |
18 Ocak |
09.00/18.00
|
MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM Bağımlılık Tedavisine Holistik Yaklaşımı Kullanmak Süreç Yönetimi, İyileşme Planı Hazırlamak |
19 Ocak |
09.00/18.00 |
BECERİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI Bağımlılık ve Beceri Geliştirme Programları (Bağımlı Bireyin İlişkilerini ve Sosyal Yaşamını Düzenlemek) Bağımlılık Toplum ve Sosyal Politika Geliştirme Yasalar Ve Etik Sorunlar |
|
4. Modül |
15 Şubat |
09.00/18.00 |
BAĞIMLILIK VE TRAVMA Travma, İlişkili Problemler ve Tedavi Riskli Gruplar ve Krize Müdahale Bağımlılık, Kültür ve Hassas Gruplarla Çalışma |
16 Şubat |
09.00/18.00 |
AİLE DİNAMİKLERİ Bağımlılıkta Aile Dinamikleri Müdahaleler ve Aile İle Görüşme Teknikleri Bağımlı Birey Ve Aile İle Çalışırken Bizi Ne Zorlar? |
|
5. Modül |
22 Mart |
09.00/18.00 |
DESTEK GRUPLARI Bağımlılık ve Destek Grupları Bağımlılık ve 12 basamak programı |
23 Mart |
09.00/18.00 |
NÜKS/RELAPS ÖNLEME PROTOKOLLERİ Bağımlılık, Uyku, Beslenme Bağımlılık Nüks/Relaps Önleme Yöntemleri |
|
6. Modül |
19 Nisan |
09.00/18.00 |
Yaşam Boyu Bağımlı Davranışlar ve Zarar Azaltma Pratikleri |
20 Nisan |
09.00/18.00 |
FARMAKOLOJİK YÖNTEMLER Bağımlılıkta Kullanılan İlaçlar Farmakolojik Tedaviyi Yönetmek |
|
7. Modül |
17 Mayıs |
09.00/18.00 |
BAĞIMLILIKTA GÜNCEL MÜDAHALE YAKLAŞIMLARI Bağımlılığa Müdahalede Güncel Yaklaşımlar Bağımlılık ve Sanat Terapi Teknikleri Bağımlılık ve nöropedagoji |
18 Mayıs |
09.00/18.00 |
Bağımlılık ve Mindfullnes Bağımlılık ve ACT |
|
8. Modül |
21 Haziran |
09.00/18.00 |
DANIŞMANLIK BECERİLERİ Danışman Olarak Duyguları Yönetmek/ Emosyon Regülasyonu Zorlu duygularla başetme |
22 Haziran |
09.00/18.00 |
Sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek Nasıl Hisseder, Nasıl Davranırım? Demo |